• img_3476.jpg
  • img_3540.jpg
  • sportograf-20335911 - 2.jpg
  • img_3468.jpg
  • kp10.jpg
  • sportograf-20382926.jpg

Tamás Tibi Master 2 2011 összetett Magyar kupa győztes írása

Sziasztok!
 
A három körösre tervezett menetem végül megállt kettőnél. :(

Majdnem elkéstem a versenyről, de ez dobódik, mivel rajtam kívűl esetleg a főrendező Nagy family jött közelebbről. A rajt azért késett, mert nagyon sok volt a helyszíni nevező, akik nyugodt szívvel fizették ki az 1000 Ft-al magasabb plussz nevezési költséget. A mentális rajt előtti készületek elmaradtak, ugyanis túl sok volt az ismerős, akikkel beszélgetni, poénkodni "kellett". Beöthy Ádám otthonhagyta a bringásgatyáját, de a fehér atlétáját jó volt újra látni, úgy felmelegedtem tőle. :)

Részemről hátrányként éltem meg, hogy kb. 6-szor bejártam a pályát, ráadásul minden alkalommal ideális száraz körülmények között.
Az első körben a sok csúszkálás igencsak kivette az erőmet és a síkos lefelék sem nagyan kedveztek a majrés, technikai tudást nélkülöző stílusomnak. Az első köröm 1:42 lett ami nem is olyan rossz. Viszont a második körre a hosszú emelkedő felső harmadán el kezdett marasztalni az agyagos sár. Az első meredek felfelére felérve kellett először manuálisan eltávolítanom az össztelós csövek által összegyűjtött ragadványt (lásd Csillebérc 2010), mert nem forgott a kerekem. Ebben a körben ezt még négyszer meg kellett tennem. Mindennek a mkövetkezménye egy -az elsőhöz képest- 25 perccel lassabb kör és az energiatartalékaim teljes felélését eredményezte. Az, hogy menjek még egy harmadik kört, csak valahol nagyon mélyen a szado-mazo érzéseket kiváltó hipotalamusomban fogalmazódhatott volna meg, de ezt elhesegetve mínusz 1-el bespricceltem a célba. Ezután ütött csak igazán szíven Bíró Ádám hangja, aki korcsoportomban a 2. helyen köszöntötte a közvetlenül utánam beérkező (2 körös) Kirilla László barátomat.
Mondjuk, Benő Papa megmondta, hogy sok lesz ez nekem...
Na majd jövőre...
 
Üdv!
Tamástibi

Kapcsolat

Galéria

Program